Lumet on sulannu hyvää vauhtia ja kohta päästään jo pihalle harjoittelemaan.

Minä sain ajatuksen.. osallistua möllikisoihin Milan kanssa. Ja siitä sitten hirveät paniikit ja jännitys oli ihan mahdotonta  jo viikkoa ennen. Sitten muistin että Mila ei ole hypännyt kun 55cm esteitä eikä tehnyt muuria täydellä korkeudella eikä olla tehty huonoilla kontaktiesteillä pitkän pitkään aikaan. No vielä oli keskiviikon harjoitukset ja päätin tehdä ainakin täys korkean muurin ja sitä huonompaa puomia. Olin harjoituksen miettinyt valmiiksi mutta sillä ajatuksella että jos hallissa on kivalle tuntuva rata me treenataan ensimmäiset rataharkat. Yksin kun ei ole mahdollista tunnissa pitkiä ratoja tehdä.

Ja tälläkertaa siellä oleva rata tuntui ihan sopivalle mutta raahattiin muuri yhden hypyn tilalle. Mila ei ole vielä koskaan tehnyt näin montaa estettä peräkkäin ilman palkkaa. Eikä myöskään tehnyt kontakteja niin että siitä on heti jatkettu rataa. Muutamalla ohjausmuutoksella saatiin mentyä se pätkä kokonaan minkä harjoittelin meille. Este 11 tuotti harmaita hiuksia kun Mila ei vaan sinne hypännyt millään ohjauksella.. (tätä kohtaa harjoitellaan toistekin) Sitten kun hyppäs juoksi suoraan takana olleelle puomille on/offiin. Saatiin me sekin kohta sitten (rimpuillen) mentyä mutta muuten olen ihan todella tyytyväinen.

Nyt pitäis jo useammin harjoitella tuollaisia vähän pidempiä harkkoja. Ja niitä pelkkiä hyppyjä, putket ja kontaktit vetää Milaa puoleensa ihan valtavasti. Mutta siinä muurissa ei sitten ollutkaan mitään kummallista vaikka siitä niin suuren jännityksen itselleni sainkin.. Tässä video.

Sitten paniikissa odotettiin lauantaita.... Ja treenattiin ihan vähän tottista. Se ei ole oikein meidän juttu, ainakaan vielä!

Kisapaikalle saavuttua menin pienelle kävelylle Milan kanssa ja siellähän se Milan riemu repes, rähjäs polulla vastaan tulleelle koiralle josta päätinkin että palkaksi se ei radalle tästä pääse. Todella raivostuttavaa! Näin ei kuitenkaan kotona käyttäydy!

Menin vielä sisälle rataa katsomaan ja siellä pystyin todeta että sekään ei oikein ole meille sopiva, aloitukseen (kakkosesteelle) olis pitänny tehdä ihmisnuoli ja se ei todellakaan ole vielä niin hyvällä mallilla että menen aloittamaan Milan kanssa möllit sillä ohjauksella.

Tavoitteena olisi ollut tehdä muutama este ja mielellään kontaktille asti josta olisin palkannut ja poistunut radalta. No me odotetaan meille sopivampaa rataa... Ja parempaa käytöstä.

Tässä vielä mölliradan alkua, 3.on putki, 4. on putki puomin alla, 5. on takana oleva aita ja siitä puomille....